Latest news

 • 16 fotó, ami megmutatja, hogy milyen trükköket alkalmaznak az emberek azért, hogy menőnek tűnjenek a közösségi oldalakon
  in

  16 fotó, ami megmutatja, hogy milyen trükköket alkalmaznak az emberek azért, hogy menőnek tűnjenek a közösségi oldalakon  LIKED.HU


  Minden nap nézegetjük mások fényképeit a közösségi oldalakon, és közben azon csodálkozunk, hogy milyen jó életet élnek. Minden nap látjuk, hogy valaki új autót vett, új házat vásárolt vagy esetleg felújítja a régit, és a nagy lenyűgözések közepette meg sem fordul a fejünkben, hogy talán nem minden igaz abból, amit látunk. Különösen igaz ez az Instagram világára, ahol az influenszerek és önjelölt celebek bármire képesek egy-két kedvelésért.


 • Tények Dél-Koreáról, amik meghökkentenek
  in

  Tények Dél-Koreáról, amik meghökkentenek  LIKED.HU


  2021-ben Dél-Korea szerezte meg az első helyet a világ leginnovatívabb országainak listáján, olyan országokat maga mögé utasítva, mint Szingapúr, Japán vagy éppen Svájc. A Dél-Koreába látogató turisták és az ide költöző emberek számára egyaránt azonnal világossá válik, hogy ez az ország tele van meglepetéssel, és a különleges kultúrájuk néha fel sem fogható egyszerű, európai ésszel.


 • Az idő repül, de vannak dolgok, amik soha nem változnak, és ez a 15 fotó most bebizonyítja
  in

  Az idő repül, de vannak dolgok, amik soha nem változnak, és ez a 15 fotó most bebizonyítja  LIKED.HU


  Albert Einstein relativitáselmélete szerint az idő gyorsabban telik az arcunknál, mint a lábunknál. Igen, az idő egy egészen észbontó jelenség és sajnos vagy nem sajnos, de elkerülhetetlen. Úgy tűnik azonban, hogy vannak olyan dolgok, amik ennek ellenére sosem változnak, mindegy, mennyi év telik el.


 • Ezek a fotók egyszerre mutatják be a természet csodálatraméltó és kissé rémisztő oldalát
  in

  Ezek a fotók egyszerre mutatják be a természet csodálatraméltó és kissé rémisztő oldalát  LIKED.HU


  Miközben az ember azt hiszi, hogy ő bolygó ura, addig az anyatermészet csak csendben kuncog a világ minden állatával, növényével és természeti jelenségével közösen. Amint azonban a természet megvillantja félelmetes erejét, az emberek azonnal elbizonytalanodnak. Hamar kiderül ugyanis ilyenkor, hogy teljesen védtelenek vagyunk a természet erői ellen.


 • 16 fotó, ami egy másodperc alatt elmagyarázza, amit órákon keresztül tanultunk az iskolában
  in

  16 fotó, ami egy másodperc alatt elmagyarázza, amit órákon keresztül tanultunk az iskolában  LIKED.HU


  Fizika, kémia, biológia – mindezt az iskolában olyan vastag tankönyvekből mutattuk, melyek nem mindig a legérdekesebb módon adták át nekünk az információkat. A körülöttünk lévő világban azonban remek illusztrációkat találhatunk, melyek úgy mutatják be a különféle dolgokat, ahogyan a tankönyveink sosem voltak képesek.


 • 13 irodaszer, ami a japánoknál régóta megszokott, nálunk viszont ismeretlen csodának számít
  in

  13 irodaszer, ami a japánoknál régóta megszokott, nálunk viszont ismeretlen csodának számít  LIKED.HU


  A technológiai fejlődésben nagyjából száz lépéssel a többi ország előtt járó Japán nem egyszer lepett már meg minket azzal, hogy milyen egyszerű és mégis zseniális módon könnyítik meg az ott élő emberek életét. Ez a fajta világszemlélet pedig a japán élet minden területén nyomon követhető, így természetesen a oktatásban is, ahol végsőkig kigondolt hasznos cikkek széles választékával igyekszik megkönnyíteni a diákok életét.


 • 19 alkalom, amikor az emberek találékonysága egészen új szintre lépett
  in

  19 alkalom, amikor az emberek találékonysága egészen új szintre lépett  LIKED.HU


  Az emberi kreativitás határtalan. Amíg az egyik ember például csak egy üres kerítést vagy edényt lát, addig a másik egy vásznat, mely csak arra vár, hogy kiélje rajta a művészeti kreativitását. Egyes internetezők olyan messzire mennek, hogy a különleges megoldásaik még az interneten is felkapottá válnak, ennek köszönhetően pedig az egész világ megismeri őket.


 • 19 alkotás egy művésztől, aki olyan rosszul rajzol állatokat, hogy az szinte már zseniális
  in

  19 alkotás egy művésztől, aki olyan rosszul rajzol állatokat, hogy az szinte már zseniális  LIKED.HU


  Egy házi kedvencről készült képnél csak egy valami lehet jobb, egy portré, amin minden egyedi vonása ki van figurázva. Pontosan ilyen remekműveket készít Hercule Van Wolfwinkle, aki bár egyáltalán nem ért a rajzoláshoz, különleges műveinek köszönhetően mégis több mint 100 ezer követőt szerzett. A munkái láttán bár egyértelmű, hogy nem sok köze van a rajzoláshoz, mégis van bennük valami egyedi és különleges, ami miatt az ember nem tudja levenni róla a szemét és ami miatt rajongók tízezrei imádják.


 • 19 gondoskodó ember, akik minden energiájukat abba fektetik, hogy mások jól érezzék magukat
  in

  19 gondoskodó ember, akik minden energiájukat abba fektetik, hogy mások jól érezzék magukat  LIKED.HU


  Gyakran hallani, hogy mennyire érzéketlenné váltak az emberek és mennyire nem érdekli őket más emberek sorsa, de úgy tűnik, hogy ez azért nem mindenkire igaz. Ha egy kicsit körülnézünk a világban, láthatjuk, hogy vannak még olyan emberek, akik a szívükön viselik embertársaik sorsát, ezért erejüktől függően mindent meg is tesznek azért, hogy jobbá tegyék mások életét.


 • 18 ember, aki mesterkurzust indíthatna “Hogyan szerezzünk idegösszeomlást a családunknak” témában
  in

  18 ember, aki mesterkurzust indíthatna “Hogyan szerezzünk idegösszeomlást a családunknak” témában  LIKED.HU


  A rokonainkat nem választhatjuk meg, de ettől még szeretnünk kell őket és igyekezni elfogadni őket olyannak, amilyenek. Ez persze még nem jelenti azt, hogy csendben kell elmennünk például a nővérünk fürdőszobában hagyott rendetlensége mellett, vagy hogy ne tegyük szóvá az édesapánknak a hűtőpolcán tányér nélkül tárolt ételekkel kapcsolatos aggodalmainkat.


 • 15 színész és a kaszkadőrje, akik egymás mellett állva úgy néznek ki, mint az ikertestvérek
  in

  15 színész és a kaszkadőrje, akik egymás mellett állva úgy néznek ki, mint az ikertestvérek  LIKED.HU


  A filmekben, különösen a kaland- és akciófilmekben a színészeket gyakran valóságos szuperhősként ábrázolják, akik veszélyes ugrásokat és hajmeresztő mutatványokat hajtanak végre, pedig az ilyen veszélyes jelenetekben nem is magukat a színészeket, hanem a rájuk megszólalásig hasonlító kaszkadőrjüket láthatjuk.


 • 16 csalódást okozó online vásárlás, ami öröm helyett csak ideges körömrágást okozott az embereknek
  in

  16 csalódást okozó online vásárlás, ami öröm helyett csak ideges körömrágást okozott az embereknek  LIKED.HU


  Az internetes vásárlás a legjobb és legkényelmesebb módja annak, hogy megszerezzük a kívánt terméket, és egy kicsit próbára tegyük a szerencsénket. Bár az esetek túlnyomó többségében minden probléma nélkül érkeznek meg a csomagok, akadnak azért olyan esetek is, amikor a bolt vagy a futárcég figyelmetlensége és hanyagsága miatt kellemetlen meglepetések érik a vásárlót.


 • 18 lenyűgöző fotó, ami megmutatja a jól megszokott dolgok kissé eltérő oldalát
  in

  18 lenyűgöző fotó, ami megmutatja a jól megszokott dolgok kissé eltérő oldalát  LIKED.HU


  A legtöbb körülöttünk lévő tárgy a mindennapi életünk szerves részét képezi, ezért egy idő után elveszítjük irántuk az érdeklődésünket. Ez nagy hiba, hiszen ha egy kicsit szokatlan szemszögből vagy módon nézzük őket, akkor a rejtett érdekességeikkel még mindig képesek felkelteni a figyelmünket.


 • 18 ember, akinek sikerült menő dolgot építenie a haszontalannak tűnő szemétből
  in

  18 ember, akinek sikerült menő dolgot építenie a haszontalannak tűnő szemétből  LIKED.HU


  Az emberek általában 2 nagy csoportra oszlanak: vannak, akik tiszta lelkiismerettel szabadulnak meg az elhasználódott dolgaiktól és vannak, akik mindig megpróbálják újrahasznosítani ezeket, hogy sose kelljen kidobniuk őket. Mai hőseink a második tábort erősítik, így például a kezükben még egy közönséges uszadékfa is igazi lakberendezési elemmé válik.


 • Elégedetlen vagy a munkáddal? Akkor nézd meg, hogyan dolgozik ez a 20 ember
  in

  Elégedetlen vagy a munkáddal? Akkor nézd meg, hogyan dolgozik ez a 20 ember  LIKED.HU


  Mire panaszkodnak legtöbbet az emberek? Természetesen a munkára, és a hozzá kapcsolódó dolgokra, például a nap végi fáradtságra, a bunkó főnökre, sok stresszre és a kevés fizetésre. Mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy a miénk a legrosszabb munka a világon, aztán jön egy olyan gyűjtemény, mint ez, és mindent átértékelünk.


 • 17 klassz ötlet, amit kifejezetten az emberek kényelme érdekében terveztek a világ különböző részein
  in

  17 klassz ötlet, amit kifejezetten az emberek kényelme érdekében terveztek a világ különböző részein  LIKED.HU


  A különféle dolgok gyártói minden évben azon dolgoznak, hogy minél kényelmesebbé tegyék az emberek életét. A sok ilyen innováció ellenére végül csak egy csekély hányaduk jut el a fogyasztókhoz, és általában hozzájuk is csak a világ bizonyos pontjain, ezért máshol el sem tudják képzelni az emberek, hogy milyen kényelmes és szórakoztató is lehet az élet.


 • 15 dolog, ami korábban teljesen hétköznapi volt, de a mai fiatalok már sosem fogják megérteni
  in

  15 dolog, ami korábban teljesen hétköznapi volt, de a mai fiatalok már sosem fogják megérteni  LIKED.HU


  Minden kornak megvan a maga csodája, amit nem is veszünk észre egészen addig, míg el nem múlik és jön egy sokkal fejlettebb, de valamiért mégis sokkal rosszabb világ helyette. Nincs ez másként a 80-as 90-es évekkel sem, melyek akkor ott nem tűntek olyan különlegesnek, de most, a modern világban valahogy mégis visszasírjuk azokat a nyugodtabb, egyszerű időket.